top of page

FESTIVAL KLINKEND ERFGOED MAASTRICHT EEN GROOT SUCCES

Het Festival Klinkend Erfgoed in Maastricht is een groot succes geworden. Alle optredens trokken veel publiek en de cross-overs tussen verschillende muziekvormen konden rekenen op grote belangstelling. Het beoogde doel om alle leeftijdsgroepen bij het festival te betrekken is ruimschoots geslaagd. Zo dansten zaterdagavond 1 september jongeren volop op de fusionmuziek van dance, techno en carillonklanken waar dj Robin Kampschoer en Frank Steijns op zijn mobiele carillon van 43 klokken voor zorgden. Op woensdagmiddag presenteerde een groot aantal basisschoolleerlingen op het Vrijthof hun geschilderde orgelluikpanelen.   

foto.png

Plaatsvervangend Gouverneur Ger Koopmans maakt de winnaars bekend van de Europese première van Hack the Bells.

1.jpg
2.jpg

De Belgische jeugdige beiaardier Elien van den Broeck gaf een eigen interpretatie van Luc Rombouts’s pleidooi voor het nieuwe nut van oude klokken.  

Mede dankzij Edwin Rutten werd het symposium een waar feest.

ARTIKEL EN VIDEOVERSLAGEN

FILMIMPRESSIE FESTIVAL MAASTRICHT


Het vijfdaagse Klinkend Erfgoed Festival 2018 in Maastricht is op film vastgelegd. Een compilatie daarvan, met onder meer beelden van het symposium en een impressie van de verschillende evenementen, is via deze link te zien:  

Verslag van Ada Boerma 

HOE KAN KLINKEND ERFGOED WEER VERBINDEN?

Het festival Klinkend Erfgoed in Maastricht werd op 31 augustus in de Bonbonnière geopend met een symposium: Hoe kan klinkend erfgoed weer verbinden? Dit symposium begon met muziek om ons eraan te herinneren dat alles bij Klinkend Erfgoed in de eerste plaats om muziek draait. De 15-jarige beiaardier in opleiding Elien van den Broek stal direct de show met haar enthousiasme voor de beiaard en de bespeling van het rijdende carillon. Lees verder...

artikel maastricht 2018 Nederlands Dagbl

Artikel: Nederlands Dagblad -  27 augustus 2018

JAZZ EN POP OP ORGEL EN CARILLON

Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

Carillon_Pancratiouskerk_Heerlen.jpg

Artikel: De Limburger - 31 aug 2018

'CARILLON IS ALS GOEDE COGNAC: LEKKER, MAAR JEUGD LOOPT ER NIET WARM VOOR

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het Festival Klinkend Maastricht 2018 is financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van:
bottom of page